pondělí 9. září 2013

Živá čokoláda a klíčky

Čokoládě jsem se nikdy nebránila, ale taky jsem jí tak moc nemusela,
 jsem marcipánová, 
ale co jsem objevila živou čokoládu, jsem k nezastavení ....

V životě jsem nejedla nic lahodnějšího .... 
a víc nakopávajícího než je živá čokoláda ... 
to je vám takovej mazec ...

nejprve jsem propadla živé čokoládě v konzistenci pudingu ...
včera jsem zkusila svou první živou čokoládu ...
no nevyšlo tak jakby asi mělo,
přesto chutově senzační a stačí fakt malej kousek 
a je vystaráno na celý den
úplnej gejzír energie 

vyfotila jsem postup, 
takže kdybyste měli chuť vyzkoušet něco nového
 ... jen varuji, je to boží a návykové ...
přiravíme si kokosový olej - lisovaný za studena - nejlépe v bio kvalitě
 v konzistenci - čiré,
 jednu lžíci vlijeme do misky - té dosáhneme zahřátím max. na 40 stupnů - ne více
 nepražené kakao - prášek, 
kdo má mlýnek na kávu může použít nepražené kakaové boby
 med
 kešu přírodní nepražené 
opět kdo má mlýnek může pomlít na jemno, kdo nemá jako já rozdrtí 

 vyšleháme do hmoty, která nám zůstane na lopatkách šlehače, 
miska by měla zůstat prakticky čistá, i když mastná od oleje
 hmotu rozetřeme prsty do vaničky nebo na igelit či cokoli a vložíme do mrazáku
asi za 3-4 hodiny je čokoláda připravena ke konzumaci
já ji nemám tak tuhou jako se dá koupit v obchodě, ale chutově, bombastická
do čokolády si můžete přidat prakticky cokoli co máte rádi - mandle, pepř .....

 Kromě čokolády ujíždím ještě klíčcích ... 
čočka, řeřicha, alfa-alfa, prostě cokoli

A na rozloučenou trochu toho šití
dva nové pytlíky na svačinu





přeji krásný večer








6 komentářů:

  1. No pááni, to budu muset vyzkoušet:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za návštěvu a určitě doporučuji:-) jen je třeba použít nepražené boby jinak to nebude ono:-)))

      Vymazat
  2. Sáčky na sváču jsou úžasné a o té živé čokoládě ani nemluvě - na tuhle návykovou lahůdku si s radostí vypěstuju závislost. Mňam ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuji, těší mě, že se líbí, a ta čokoláda:-) vážně nakopávač:-) doufám, že bude chutnat a závislost nezpůsobí, i když u mě je to už na pováženou:-)))

      Vymazat
  3. Wow!!!to neznám,ale věřím,že je to návykové:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, bohužel, ale, když je to tak dobré :-))) děkuji za návštěvu.

      Vymazat