Tak snad konečně dorazilo babí léto ...
u nás je dnes nádherný slunný den ...
k obědu jsem si uvařila teplý dýňový krém ...
pokud vás láká tato pochoutka přidávám návod,
jak to dělám já ...
pokud vás láká tato pochoutka přidávám návod,
jak to dělám já ...
Dýni Hokkaido omyju, nakrájím nejlépe na čtvrtiny a vnitřek vydlabu lžící.
Potom nakrájím na kostičky, na olivovém oleji,
ale lze využít i kokosový olej, který je úžasný, protože se nepřipaluje lehce osmahnu.
Zaliju teplým zeleninovým vývarem, lze použít i vodu a vařím 15-20 minut.
Docela důležité je nepřevařit, dýně může nepříjemně hořknout.
Poté odeberu větší část do mixeru a rozmixuji na hustý krém.
Osolím diamantovou himalájskou solí a pepřem.
Vliju do misky nebo talíře, přidám pár nerozmixovaných kousků dýně
a dozdobím čerstvou petrželkou a slunečnicovým semínkem.
Dobrou chuť a pokud děláte jinak nebo zkusíte
dejte mi vědět jak vám chutnala, jak ji vaříte vy ...
mě totiž chutná nejvíc právě takhle.